Napjaink rohanásában sajnálatosan egyre kevesebb időt szánunk magunkra, testi-lelki állapotunk megtartására.

Amikor túlterheljük szervezetünket a mindennapi stresszel, a sok élelmiszer adalékkal telitett étrendünkkel, keveset mozgunk, szervezetünk sebezhetővé válik.

Sokszor találkozom azzal, hogy mikor egy frissítő vagy gyógyító masszázs szóba kerül, akkor az emberek egy része, mint luxus dologra gondol. De tényleg luxus lenne egy masszázs?

Ha a masszázs luxus, akkor talán az egészségtelen életmód általi betegségek kezelése, gyógyszerei, a cigaretta is luxus, és sorolhatnánk még… Persze minden nézőpont kérdése. Kinek mi a fontos az életben. De abban egyetértünk, hogy az egészségünk a legfontosabb, és abban is, hogy a betegségeket kezelni több idő és pénz, mintha megelőznénk kialakulásukat.

Testünk mindig jelzi, ha valami nincs rendben vele, ha nem figyelünk testünk jelzéseire, ha megfeledkeznénk róla, akkor egyre több jelét adja, hogy változtatnunk kell. Amikor már nem úgy mozog a lábunk, itt-ott sajog a hátunk a sok üléstől, vagy mikor az állandó számítógépes munkától megfájdul a nyakunk-vállunk, segítségért kiált testünk. Ilyenkor önkéntelenül is megmozgatjuk, odanyúlunk a lábunkhoz, vállunkhoz, karunkhoz és megnyomkodjuk és jól is esik. Ilyenkor mindenkiben felmerül, jó lenne egy kis mozgás, masszázs.

De a következő gondolat már az, hogy mikor? Nincs idő rá, sok a munka, sok a teendő. Valóban gond lehet, de ha egészségünkre nem szánunk időt, nem adunk neki lehetőséget regenerálódni, akkor az élet törvénye szerint  egyre több betegségek, egészségi probléma adódik. Ezeket mindig könnyebb megelőzni, mint orvosolni, és mint tudjuk, az orvosság mindig többe kerül.

 

Sokszor halljuk, de jó lenne egy masszázs, de utána néhány embernek az jut eszébe, mennyibe kerül?

Elárulom, nem annyiba, mint a havi gyógyszer vagy akár cigaretta költsége és sokkal kellemesebb egy masszázs, több oldalról támogatja, regenerálja a szervezetet, javítja az immunrendszert, oldja a stresszt, mely sok betegség alapja. Úgyis mondhatnánk, hogy egy szakszerű masszázs a „test és lélek gyógyszere”.

Egészség központunkban mindenki megtalálja a neki megfelelő testet-lelket feltöltő masszázst, melyet megengedhet magának és hozzájárul egészsége fenntartásához.