Szolgáltatások

Regeneráló masszázsok

A gyógyítás jegyében…

Regeneráció a szervezetnek

A gerincoszlop viseli rugalmasan és egyenletesen a test terheit, tartja a törzs izmait, a testtartásnak szerepe van az egészséges mozgásban, állásban és a járásban. A gerinc elváltozásai állnak gyakran a csontok, izmok, ízületek fájdalmainak és gyulladásainak hátterében. Az izmok gyengesége, feszessége, a kényszertartások hosszabb távon csak rontják a helyzetet.

Szervezetünkben a fájdalom, egy jelzés arra, hogy valami nincs rendben. Mégis sokszor hagyjuk figyelmen kívül, de ha a probléma nem oldódik meg, később betegségek kialakulásához vezethet. A mozgásban, mindennapi tevékenységekben is sokszor akadályoz a túlerőltetett és feszült izomzat, a sajgó ízület. Egy fejfájás, egy sérülés utáni vagy gyötrő nyak- hátfájdalom figyelmeztet és a regeneráció idejére pihenésre kényszerít. Sokszor a stressz, lelki tényezők is fokozzák a tüneteket. Mindezekért fontos az izomzat karbantartása, tehermentesítése, idegbántalmak megszüntetése. Prevenciós jelleggel a gyógyító – regeneráló masszázsok, mozgás, relaxálás, életmód váltás sokat javít a problémák megoldásában.

Gyógymasszázs

A gyógymasszázsrészben a svédmasszázs alapfogásait, és speciális fogásokatalkalmaz a test regenerálása érdekében. A masszázs során a vérkeringés és nyirokkeringés fokozódik, az izomzat teljesítőképessége növekszik. Megszűnnek a bőr alatti kötőszöveti rétegben lévő feszülések, letapadások, hegesedések, ezáltal javul a test fizikai terhelése, egyoldalú statikai rendellenességek korrigálhatók.

Reflexmasszázs

A masszázs során a  vegetatív idegrendszer által, az idegszálak, az ingerületek távolhatásait is használjuk a regenerálódásért . Egy-egy kilépő idegszálhoz (szelvényhez) tartozó bőr, izom, csonthártya, csont, zsigeri szerv kapcsolható, így élettani működésében a vér és nyirokkeringés befolyásolása által hatást gyakorolhatunk rá.  A szervezet öngyógyítását indítja el. Normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését. Segíti a holisztikus szemlélet kialakulását, a test –  lélek –  szellem harmóniáját. Az egyes reflex pontok érzékenységevagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre.

A reflexológiának szabályozó, kiegyenlítő és harmonizáló hatása van.

Nyirok (ödéma mentesítő) masszázs

Lényege, hogy serkentse, vagy legalábbis normálissá tegye a nyirok folyását a kötőszövetben. Ezek pedig a sejtek tápanyagokkal történő akadálytalan ellátásának elengedhetetlen feltételei. A masszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, aktiválják az anyagcsere folyamatokat, megszüntessék a duzzanatokat és fokozzák a szervezet ellenálló képességét. A kezelés javítja a közérzetet, feszültség és nyugtató hatású.

A masszázs  hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből. A masszázs során simító, pumpáló mozdulatokkal ürítik ki a nyirokcsomót, meggyorsítva a pangó nyirok eltávozását. A kezelés emellett javítja a közérzetet: feszültségoldó és nyugtató hatású.

Ajánljuk azoknak, akiknek:

  • keringési problémái vannak,
  • a kevés mozgás, túlterhelés miatt időnként megdagad a lába vagy keze,
  • súlyfelesleggel küzd, és aktivizálni szeretné a méregtelenítését.
  • vagy csak egyszerűen egy lazító, méregtelenítő relax masszázsra vágyik

Ajánlott időtartam az adott terület és probléma függvényében  30-60 perc

Hegmasszázs

A kötőszövet (a bőr és bőr alatti szövetek) a sérülésekre, műtéti beavatkozásokra hegszöveti sejtregenerációval válaszol. a szöveti változás fájdalommal, immobilizációval (szöveti kötöttséggel – nem elmozdítható)  jár. Nagyobb sérüléseknél, baleseteknél, a sérülés után a hegesedés során az inak, hártyás részek hozzá tapadhatnak az izomszövethez, csontfelületekhez, melyek  idővel mozgásbeli problémákhoz vezethetnek, fájdalmakhoz, ízületi mozgásbeszűküléshez vezethet, mely tartós mozgásbeli korlátozottságot is okozhat. A sérült szövet anyagcseréje, vérellátása rossz. Fontos az időben megkezdett, helyes technikával végzett kezelés. A kezelés során köröző, dörzsölő fogásokkal, nyújtásokkal segítjük a hegszövet elmozdíthatóságát.

Köpölyözős masszázs

Ez a keleti ősi gyógymód, sokfelé elterjedt, így hazánkban is. Egy kínai közmondás szerint: „Ami gyógyszerekkel gyógyítható, az a köpölyözéssel is”

A köpölyözés, a reflex zónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A gyakorlat során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Ennek hatására lazulnak az izmok, és javul a terület vérellátása.Megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A petyhüdt, ráncos bőr kisimítását, az elfáradt bőr regenerálását az egész testen egyaránt segítheti.A sajátos technika felfokozza a nyirokáramlást, a vérkeringést, az immunrendszerre pedig, aktivizáló hatású. A nyirokkeringés akár ötvenszeresére is felgyorsulhat, ami biztosítja a salakanyagok elszállítását a szervezetből. A kezelés hatására felgyorsul a vérkeringés is, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje.A felgyorsult keringés következtében erősödik a szervezet zsírégetési folyamata.  Alkalmazható cellulit megszüntetésére, megelőzésére, terhességi csíkok kezelésére, bőrfeszesítésre, méregtelenítő kúrák kiegészítésére, (megfelelő hatóanyagú krémekkel alkalmazható a hatásfok növelhető) végtagokon jelentkező ödémák kezelésére.

Ajánlott heti 2-3 alkalommal , átlagosan 10-15 kezelés javasolt.

Gerincterápiás masszázs

A masszázssorán  a keleti masszázsterápiák elvei alapján felmérjük a test két oldala általi különbözőségeketA gerinc masszázs során, speciális fogásokkal ;  az izmok  rostirányával megegyező és ellentétes mozdulatokkal kezelési technikákkal segítjük a csigolyák mobilitását, trakciói  (húzás) általi helyreállítását, mely segít a test energiának egyensúlyában.  A gerinc csigolyák asszimmetriájának korrigálása által, a háti izmok, ízületek fájdalommentessé vállnak. A terápia részét képezik a mozgásgyakorlatok (thai chi, és légzőgyakorlatok kombinációja), melyek otthoni végzésével segítjük a fizikai állapot javulását, gyógyulását.

Hangmasszázs tibeti hangtálakkal

A hang nem más, mint egyfajta rezgés, mely hatással van az emberi agyra és az emberi szervekre is. A hang és a zene az emberi lét egyik legkorábbi, és egyik egész életünket átható külső inger.

A hangok által különös élményekben lehet részünk, a hang elragad, felemel, lélekformáló hatással bír.

A hangok végig gyűrűznek, végig áramlanak testünk minden sejtjén, hiszen a szervezetünk több mint 70 %-a víz. A hangrezonanciát a buddhista tibeti szerzetesek évszázadok óta alkalmazzák gyógyításhoz. A hang rezgései – legyen az mantrázás vagy hangtálak által keltett rezgések, hozzásegítenek a test és a tudat egységének,egyensúlyának megteremtéséhez.

A különböző frekvenciákkal bíró hangtálak hangjai  a lebegő ritmusával,  hullámzásával, ütemes csengésével  nyugodtságot,  harmóniát hoz testi-lelki szinten. Kiegyensúlyozza energia rendszerünket – csakráinkat-  felszabadítja a negatív érzelmi állapotokat, melyek felelősek a testünk gyengeségeiért, betegségeiért.

A hangmasszázs felér egy hosszabb délutáni szunyókálás pihentetésével…

BLOG

A derékfájás háttere

Testünk súlya a gerinc görbületein át a medencén egyenlő arányban oszlik el mindkét lábunkra.

Testünk terhelésének változásai ok-okozatként összefüggnek. Ha ez az egyensúly megbomlik, az előbb-utóbb fájdalmakhoz, mozgásszervi, idegrendszeri, keringési problémákhoz, valamint életminőségünk súlyos romlásához is vezethet.

Sokszor jelentkeznek nálunk masszázsra vendégeink, hogy fáj a….

Vélemények

Rólunk mondták

„Értékelésnek legyen elég annyi, hogy kb 10 év után először tudtam ma este hason aludni. Eddig nem bírta a derekam. Tegnap voltam Gyurinál először, de tuti, hogy nem utoljára!
Szívből ajánlom őt mindenkinek!!! Köszönöm, hogy végre mindenem mozog! ?

Az első hely ahol javulást tudták elérni a feleségem lábán. Köszönöm..”

Minden masszázs után 10 évvel fiatalabbnak érzem magam ?.”

Hozzáertő masszőrök, igényes környezet ??‍♀️?️

Nem csak fizikai,hanem szellemi élmény is egy kezelés, Gyuri és Ica szakmailag a maximumot hozzák, humorral fűszerezik a legnehezebb pillanatokat. Aki valóban gyógyulni vagy felfrissülni akar,csak ide jöjjön.

?Szép, tiszta környezetben, hozzáértő masszőrök segítik a gyógyulást. Hálás köszönet mindezért.

Manapság nehéz jó szakembert találni, óriási öröm, hogy már nem kell keresgélnem! Profi, személyre szabott és megfizethető, csak ajánlani tudom ?.”

Idézet

“Felelős vagy a gondolataidért, mert a képzelőerőddel is teremthetsz vagy rombolhatsz, élhetsz vagy visszaélhetsz!”

Bagdy Emőke