A carbon paneles infraszauna használatakor, az infravörös sugarak testünket, bőrünket nem kívülről, (mint a finn szaunában) hanem belülről kifelé melegíti fel, a kötőszövet fokozatosan melegszik minden mellékhatás nélkül.

Az mély, szöveti izzasztó hatás következtében létrejövő verejtékezés eltávolít a szervezetből sok olyan mérget, ami az anyagcserével kapcsolatos szennyeződés (élelmiszer ipari adalék anyagok, gyógyszerek, környezeti szennyeződések stb.) folyamán került be és rakódott le a testben. A meleg, a hő, a verejtékmirigyekre kifejtett serkentő, fokozó hatása növeli  a bőr kiválasztó, méregtelenítő és tisztító kapacitását.

A frissítő és jó közérzet, vagy erőnléti állapot megtartásához elegendő a szervezetnek bizonyos mennyiségű kalóriát elégetni, teljesen mindegy, hogy miképpen. Egy közepes kondíciójú egyén egy normál szaunában könnyen kiválaszthat  fél liter verejtéket, és eközben 300 kilokalóriát használhat fel.

A szaunázás során, a faggyúmirigyeken keresztül történő intenzív mértékű méregtelenítés gyakorlatilag egy intenzív futáshoz mérhető testmozgással mérhető, amire viszont nagyon kevés ember képes fizikailag, és főleg a modern korban kevés embernek van ideje a sportra. Az infraszaunában azonban ezt a méregtelenítést egy 30-40 perces kezelés alatt már el lehet érni, sőt akár 6-800 kilokalóriát is eléget kényelmesen, mely kb. egy 15 km futótréningnek felel meg. Természetesen ez nem helyettesíti az egészséges mozgást, hanem az életmódunk kiegészítője lehet.

Az infravörös spektrumnak az a része, amelyet az infraszauna kisugároz, nagy terápiás hatást ölel fel. Ezt a tényt világszerte végzett vizsgálatok bebizonyították.

Napjainkban sajnálatosan ritkán alkalmazzák terápiás jelleggel, inkább a wellness egészséges életmód részeként jelenik meg az infraszauna kedvező hatása.

Korunk rohanó, túl kemizált világában nagyon sok adalékanyaggal, mesterséges anyagokkal terheljük szervezetünket, ezért egyre inkább szükséges a szervezetünk méregtelenítése belsőleg és külsőleg is.

A bőr regenerálása, megfiatalítása.

Az infravörös sugárzás kiválóan alkalmas a bőr vérellátásának serkentésére, ami döntő fontosságú a szép, fiatalos, puha bőr kialakulása szempontjából. A mélybe hatoló megtisztulás következtében a bőr megszabadul a szennyeződésektől és az elhalt sejtektől, ennek következtében az infraszauna használata kiküszöböli a bőr érdességét, zsengévé és lággyá teszi azt, erősíti rugalmasságát, javítja szerkezetét. Ugyanakkor alkalmas akne, ekcémák, pikkelysömör, égési sebek és egyéb bőrsérülések kezelésére, a nyílt sebeket is gyorsabban és kevesebb hegképződéssel gyógyítja.

 

Szépségápolás:

  • a leghatékonyabb fogyasztóeszköz. A bőr vérellátását javítja, a bőrt megszabadítja a szennyeződésektől, az elhalt hámsejtektől. Ezáltal az „megfiatalodik”, lágyabb és puhább, rugalmasabb lesz.

 

Méregtelenítés, Alakformálás, fogyasztás:

A szervezet salakmentesítése csökkenti a mozgásszervek, izmok, ínszalagok, kötőszövetek, ízületek fájdalmas elváltozásait, az életkor növekedésével gyakoribbá váló krónikus megbetegedéseket, amelyek okozati összefüggésben állnak a szervezet elsavasodásával

Cellulit (narancsbőr) megszüntetése: a cellulitisz a méreganyagok által okozott, laza kötőszöveti gyulladás, amikor a vízből, zsírból és salakanyagokból álló gélszerű réteg rakódik le a bőr alatti szövetekbe, szöveti elzáródást és nyirok pangást, ödémát is okozva. Az infravörös sugárzás hatására a test izzadással serkenti a szöveteket, megszabadul az említett káros anyagoktól, a bőr egyensúlyba kerül.

Az infraszaunában 30-40 perc alatt 6-800 kilokalóriát lehet elégetni!

Összehasonlításul néhány sport kalória felhasználása, Kcal/órában:

  • evezés vagy maratoni futás – 800,
  • squash – 680,
  • úszás vagy kocogás – 400,
  • tenisz – 330,
  • kerékpározás – 300,
  • gyaloglás vagy golfozás – 200.

Ezekből is látható, hogy az infraszaunázással hatékony fogyasztó hatás érhető el, mint olyan megerőltető sportokkal, amelyeket csak rendkívül jó erőnléti állapotban lévő személyek tudnak űzni. De nem helyettesíti a mozgást.

 

Sport:

Az infraszauna jól használható sportolás előtti bemelegítésre. Rossz idő esetén helyettesítheti a szabadban végzett tréninget, ezen kívül jelentős mértékben meggyorsítja sportsérülés (húzódás, rándulás, stb.) gyógyulását, rehabilitációját. De elsősorban preventív (megelőző jelleggel) ajánljuk.